GULVLAKK

Skiller mellom 1 og 2 komponent lakker. 2 komponent er er de sterkeste. I tillegg skiller vi mellom vannbaserte og løsemiddelbaserte lakker. I Norge selges forsatt syreherdende lakker. Disse inneholder formaldehyd som er kreftfremkallende.  I Sverige f.eks. er det forbudt å bruke slike lakker.  Oljelakker gulner mest.Bruk av oljelakker over hvitfargede gulv blir ikke pent. Ojelakken vi gi et gult utseende etter kun kort tid.    Som man ser gir de forskjellige lakkene svært forskjellig utseende. Fargene er på furugulv.
Furuplank forskjellig behandling

ecostar-2K-antibaktriell

ECOSTAR Vi2K

To-komponent behandling for tregulv

To-komponent vannbasert lakk for tregulv. Gjør tregulvet svært motstandsdyktig, har høy dekkevne og er lett å vedlikeholde. Gir tregulv en varm og myk effekt. Er VOC fri, inneholder ingen flyktige organiske forbindelser.

 

ECOSTAR 2K (A+B)ECOSTAR 2K (A+B)ECOSTAR 2K (A+B)ECOSTAR 2K (A+B)

ecostar-2K-antibaktriell

ECOSTAR 2K ANTIBATTERICA (A+B)

To-komponent vannbasert polyuretan lakk med bakteriedrepende effekt.

Den antibakterielle virkningen av lakken er fastsatt i henhold til ISO 22196 : krav 2007. Anbefales i offentlige bygg.

 

ECOSTAR 2K ANTIBATTERICA (A+B)ECOSTAR 2K ANTIBATTERICA (A+B)

 

ecostar-2K-antibaktriell

ECØ V

Single-komponent vannbasert polyuretan lakk for tregulv med null utslipp av flyktige forbindelser.

Single-komponent vannbasert lakk for tregulv med null utslipp av organiske flyktige forbindelser. Gode egenskaper på gulv i områder med stor trafikk og meget slitasje. Kan bidra til oppnåelse av QI CREDIT 4,1 i henhold til parametrene av GEV datert 03.03.2009. Den oppfyller sertifiserings LEED -protokollen (Leadership in Energy and Environmental Design).

 

ECØ VECØ VECØ VECØ V

 

ecostar-2K-antibaktriell

ECOGREEN

Single-komponent polyuretan vannbasert lakk for tregulv

Single- komponent vannbasert lakk preget av et høyt tørrstoffinnhold , utmerket motstand mot slitasje og vann , god vedheft , noe som gir treverket en varm og litt oksidert utseende.

 

ECOGREENECOGREEN

ecostar-2K-antibaktriell

ECOSTAR

Single-komponent polyuretan vannbasert lakk for tregulv

Single-komponent vannbasert lakk preget av et høyt tørrstoffinnhold, noe som gir en varm effekt og pent utseende. Har høy motstand mot slitasje og egnet på gulv områder med meget trafikk.

 

ECOSTAR

Når vi snakker om gulvlakk skiller vi mellom en-komponent og to-komponent lakk til gulv, der sistnevnte er det sterkeste varianten av de to. I tillegg til denne distinksjonen skiller vi også mellom vannbasert gulvlakk og løsemiddelbasert lakk til gulv. Her hjemme i Norge kan man fortsatt gå til innkjøp av syreherdet gulvlakk, mens i Sverige har de forbudt denne typen av lakk til gulv fordi den inneholder det kreftfremkallende stoffet formaldehyd.

Når du skal kjøpe gulvlakk skal du huske på at oljelakker gulner mest og tar du i bruk denne typen lakk på et hvitfarget gulv, blir resultatet ikke spesielt pent fordi lakken gulner i utseende etter veldig kort tid.

Skal du har en to-komponent behandling for tregulv anbefaler vi vannbaserte Ecostar Vi2K. Dette er en gulvlakk som gjør gulvet svært motstandsdyktig, har høy dekkevne og ikke minst er den veldig enkel å vedlikeholde. Denne typen lakk gir ditt gulv en varm og myk effekt.

Ønsker du en en-komponent vannbasert behandling for tregulv uten utslipp av flyktige forbindelser, kan vi trygt anbefale ECØ V. Denne lakken har gode egenskaper på gulvområder med høy grad av trafikk og slitasje. Lakken oppfyller sertifiserings LEED-protokollen (Leadership in Energy and Enviromental Design).

Chimiver har lenge arbeidet med miljøvern og innså tidlig viktigheten av at vi alle drar i samme retning for å redde miljøet og kloden vi lever på. Med hjelp fra internasjonale partnere og råvareleverandører har vi oppnådd en bærekraftig produksjon av våre produkter.

Har du spørsmål om gulvlakk eller er du usikker på hvilken lakk som passer ditt gulv, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på skjemaet her på våre nettsider.